tirsdag 30. november 2010

Juleduft - hjemmelaget røkelse

Under tvil poster jeg et innlegg som ikke direkte dreier seg om mat. Dette handler nemlig om duft. Likevel - duft og smak henger sammen. Iallefall på denne tiden av året, siden jeg synes forventningene til forestående julefeiring er nært knyttet til alle våre sanser. Hva er vel jul uten gule lussekatter? Uten hvite svibler? Uten lukten av pinnekjøtt? I fjor laget jeg røkelse for første gang. Eller - laget og laget, fru Blom. Her er det snakk om noe så enkelt som å legge noen krydderier i en røkelsebeholder, tenne et lys under og - Voila! - så har man julelukt i huset.
Jeg bruker kanelstang, hel stjerneanis og hel nellikspiker. Mmmm - dessuten er har endelig adventstiden blitt innledet - det betyr at det er fritt frem for røkelseslukt i huset. Jeg holder nemlig alltid igjen til første søndag i advent. Prøver iallefall.

2 kommentarer:

  1. Så lurt! Heretter blir det hjemmelaget duft! Hege

    SvarSlett
  2. Inspirerende :) Dette er jo hyggelig å gi bort i gave også.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.