onsdag 22. august 2012

Hverdagssalma - sashimi med avokado og mango

Jeg har tidligere skrevet at jeg sitter i nominasjonskomiteen til SalmaChef. Vi har nå valgt ut våre tre bidrag, og her er den første oppskriften jeg skal presentere.

Oppskriften er sendt inn av Ellen Stavseth, og hun har kalt retten "hverdagssalma". Jeg synes imidlertid det var fest over denne, i det minste litt helgefølelse. Uansett smakte det veldig godt, og flotte farger bidro til å gjøre jobben ekstra morsom.

Ingredienslisten er i sin helhet hentet fra SalmaChef.no, mens fremgangsmåten er beskrevet med egne ord.

Dette trenger du: 

200 gram Salma
1 mango
1 avokado
1,5 dl limejuice
1 dl soyasays (med mindre salt)
1/4 chili
2 ss koriander
2 ss vårløk
2 ts sukker
Ristede sesamfrø

Slik gjør du:

Start med å lage ponzusausen. Press limejuice og bland med soyasaus. Finhakk vårløk, chili og koriander og rør sammen med soyasausen. Sett sausen i kjøleskapet til den skal brukes.
Skjær mango og avokado i fine skiver og anrett på en tallerken med tynne Salmaskiver på toppen. Ha over litt ponzusaus og ristede sesamfrø. Pynt eventuelt med noen tynne skiver chili og et par korianderblader.

5 kommentarer:

Ruth Eriksen sa...

Hei,

Jeg trodde at du skulle nominere for region Vest. Dette bidraget er jo fra region Øst.
Men ellers så ser det jo veldig godt ut :-)

Mvh,
Ruth

[kjøkkentjeneste] sa...

Hei Ruth

Siden det ble få bidrag i enkelte regioner, ble det bestemt at vi skulle se vekk fra regionene når vi plukket bidrag. Derfor er dette bidraget fra region øst.

Og ja, det smakte veldig godt!

Ruth Eriksen sa...

Ok - det er jo forståelig.
Synes dette er veldig spennende og inspirerende.

Lykke til :-)

Elin sa...

Smaker helt sikkert veldig godt :)

hilde sa...

akkurat prøvd. utrolig vellykket! takk for at denne bloggen finnes!!! :)