søndag 12. juli 2015

Lettvint frokostbakst - eltefrie ciabatta

Da var hele familien samlet, og vi innledet årets hytteferie med nybakte ciabatta til frokost. Det blir i år - som i fjor - et daglig innslag på frokostbordet, til glede for alle. "Fysj, så perfekt", tenker du kanskje da, "nybakt hver dag, nesten ekkelt". Vel, sannheten er at det tar kun et par minutter å blande deigen, så står bollen på benken og gjør resten av jobben selv. Før du om morgenen "klipper" til åtte-ni ciabatta, steker de i tyve minutter og - Voilà! - kan servere ferske rundstykker til frokost mens du soler deg i glansen. Lett som en plett, og veldig, veldig godt!



Dette trenger du
Oppskriften rekker til ca 8 ciabatta
500 gram hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
4 dl vann
Litt sammalt havregryn eller hvetemel til utbaking


Slik gjør du 
Bland det tørre i en bolle og hell over væsken. Bland raskt sammen og sett det til heving på lunt sted i 12-20 timer. Bruk en bolle med lokk eller dekk til med plastfolie. Finn frem en bakeplate og dekk med bakepapir. Dryss litt havregryn eller hvetemel over deigen og bruk en saks til å klippe av passende emner. Legg disse med litt avstand mellom på bakeplaten. De trenger ikke formes ytterligere eller se fine ut, i ovnen får de det rustikke flotte utseendet som karakteriserer ciabatta. Sett brettet inn i kald ovn og sett ovnen på 200-220 grader. Følg med, etter 15-20 minutter bør de snart være ferdige. Dette avhenger selvsagt av hvor rask ovn man har, så følg nøye med. Ciabattaene skal være gylne i fargen.
Avkjøles på rist og nytes i fersk tilstand.

God frokost!

2 kommentarer:

  1. Hei Ina, jeg skal lage ciabatta til gjengen min. Vilde er nettopp kommet hjem på sommerferie, og skal få de til frokost i morgen :-) Et spørsmål: De skal ikke heves noe etter at de er klippet til biter? Har forresten prøvd mange av dine oppskrifter.. mye godt, gitt!! Fortsatt god sommer fra Hilde Arvola

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hilde! Så koselig å høre! Hils masse til Vilde. Og nei, de trenger ikke heve etter klipping, bare sett inn i kald ovn,

      Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.