mandag 21. september 2015

Gulrot- og sellerirotsuppe med friske urter

Jeg hadde et lite snap-prosjekt forleden dag, for å se hvor raskt jeg klarte å lage suppe. Jeg tror jeg klokket meg selv inn på tiden 36 minutter, men det var inkludert all tid jeg brukte på å snappe underveis. Om dere vil, kan dere se storyen på Facebook. På Snap heter jeg forresten inashelby, dersom dere har lyst til å legge meg til for flere hverdagsøyeblikk fra en hundeeier, jaktenke og matbloggende trebarnsmor.


Dette trenger du
1 stor sellerirot
2-3 gulrøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
ca 1 liter hønsekraft eller buljong
Litt fløte eller crème fraiche
Friske urter, gjerne estragon eller timian
Saft av sitron
Salt og pepper
Crème fraiche til servering

Slik gjør du
Grovhakk løk og hvitløk og fres det gyllent i litt smør og olje i en stor gryte. Rens og skjær selleriroten og gulrøttene i biter og ha det i gryten sammen med løken. Hell over litt av buljongen og la det koke til grønnsaksbitene er møre. Kjør det glatt med en stavmikser eller i en blender, og spe eventuelt på med mer buljong. Rør i litt fløte eller crème fraiche og smak til med sitronsaft, salt, nykvernet pepper og finhakket estragon.

Serveres gjerne med ferske ciabatta eller focaccia med persille- og hvitløksmør

Lurer du på hvordan du lager kraft? Her har jeg skrevet mer om kraftkoking, og her står det om kyllingkraft

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.